Pynt film och kvinnor med klass

Idag pyntade jag hela lägenheten med julpynt jag stal från mammas och pappas hus. Eller hemifrån. Jag vet inte riktigt, jag har ju flyttat för ganska längesedan nu. Första julen ensam i ett eget hem bara.

Jag satt och tänkte på det ett tag, det skulle kännas så.. rätt att bara fira julen här med Liam i våran lägenhet. Att inte fira den med min släkt på den där gamla herrgården ute i ingenstans som jag gjort i 19 år.

Jag vill inte göra någon besviken och så vill jag känna mig fri samtidigt. Oftast en omöjlig kombination.

Fint blev det i alla fall! Med julpyntet. Lampor gör mig glad ända ner i magen på ett alldeles speciellt sätt.

Idag fikade jag med en flicka jag aldrig pratat med förut. Inte vad jag kan minnas i alla fall. Några ord måste vi växlat, för hon hade fått mitt nummer på en klubb för några veckor sedan.

I förrgår smsade hon fel, ett fint sms om att hon verkligen ville låna en film (smset skulle tydligen till en klasskompis). Filmen heter Eternal sunshine of the spotless mind och den råkar jag äga. Så jag svarade att hon gärna fick låna min film om hon ville, trots att det inte var poängen från början. Hon blev väl mest förvånad men sa ja. Jag vet inte om hon kom ihåg mig, för jag kom bara ihåg hennes ansikte som en svag bild någonstans långt bak i min hjärna. Som en stillbild. Kanske var den till och med konstgjord. Nu i efterhand när jag sett henne igen fylldes den kanske i.

Vi möttes vid några bänkar, träd och en skylt. Du var fin med kappa och basker och långt brunt hår. Classy, var den första tanken när jag såg dig.

Det var pinsamt. Jag gav dig filmen, sa att du kunde låna den så länge du vill. Sedan. Ehhh, det är kallt, ehhh ja vad ska du se filmen för då? ett skolarbete jaahhaa, heehhh kallt var det ja.

- Vill du ha kaffe? Jag får gratis från min kompis här borta. På cafét alltså. Hon jobbar där.

Du pekar åt höger och ler. Classy. Jag tackar ja och så går vi dit under tystnad. På cafét lättar stämningen lite, du pratar litegrann om din skola, du får fortfarande i gymnasiet. Du pratar lite om filmer. Jag nickar lite, skrattar lite.

Sedan bestämde vi att om en vecka på samma ställe. Jag vet inte ens om vi bestämde att du skulle lämna filmen då eller om vi bara bestämde det.

Samma plats, kanal, liv, tid, classy-classy-classy.








Blommor

Du har inte hört av dig sen jag skrev det där igår, fast jag tror inte du läste det.
Det är lite skönt.

Idag har jag bara promenerad runt i området och njutit av vinterluften. Egentligen är det inte så att bara för att det blir 1 December strömmar all vinterluft ut från något hål i berget och ner bland gator och torg till människor som säger "oj här kommer den!".

Men i min värld är det så. Så idag har jag julpyntat och andats vinterluft och sedan drack jag glögg med min katt på mina fötter i säkert två timmar.

Jag ringde en vän också, som kom hit och vi satt på min balkong och han rökte och vi pratade om växter. Det är synd att det blivit sådär tantigt med att vara intresserad av blommor. Att trädgårdsprogrammen på tv tillägnas målgruppen medelålders kvinnor.

Jag är man. Jag är en ung man och jag vill seriöst ha en palm och lite pelargoner och sån där inomhusmurgröna och kattgräs till min katt. Och julblommor såklart. Såna där julstjärnor och de där andra små julblommorna som luktar så starkt. Jag fick inte ha såna när jag var liten för min mamma gillade inte när det luktade starkt.
Gröna växter i en lägenhet. Det är något drömskt över det. Hemtrevligt. Får se vad Liam säger.

Nu ska jag laga lite mat, jag känner mig som kvinnan i det här hushållet! Lagar mat, fixar blommor och sköter katten. Inte okej. Inte jämställt. Se detta som en HINT.


RSS 2.0